Rijschool Eindhoven | Rijles Eindhoven | Leren autorijden in Eindhoven| Rijbewijs halen in Eindhoven | Instructeur Eindhoven | Rijschool Eindhoven

Rijschool Eindhoven

In deze lijst staan maximaal 10 rijscholen die hun diensten aanbieden.
Als u meer informatie wilt klik dan op de naam van de gewenste rijschool.
Zoekt u een rijschool in de regio Eindhoven?
Hier staan 10 goede auto- en motorrijscholen! Voor rijbewijs A, B en E achter B.
Rijles is mogelijk vanaf 16,5 jaar, afleggen van het rijexamen kan vanaf 17 jaar.
Vanaf 18 jaar mag iemand met een rijbewijs zonder begeleiding auto rijden.

Rijschool Eindhoven voor rijles in de auto en op de motor

 

Rijschool Eindhoven

Adres

.
Beringstraat 41
Italielaan 127
De Scheepsvork 4
Wildeman 5
Glaslaan 19
Koopmansstraat 8
Zijlstraat 33
Eindhovenseweg 67
Kerkhoflaan 1B

Postcode

.
5665 GS
5632 TD
5555 LP
5629 KH
5616 LD
5684 WG
5623 BR
5524 AP
5582 JH

Plaats

.
Geldrop
Eindhoven
Valkenswaard
Eindhoven
Eindhoven
Best
Eindhoven
Steensel
Waalre

Terug naar categorieën regio Eindhoven 

Rijschool Eindhoven

Regels voor beginnende automobilisten worden aangescherpt. Als zij binnen vijf jaar worden betrapt op gevaarlijk of roekeloos gedrag in het verkeer worden ze al na twee in plaats van drie strafpunten naar het CBR gestuurd voor een rijvaardigheidsonderzoek. Strafpunten worden uitgedeeld voor bumperkleven met een hoge snelheid, grote snelheidsovertredingen en het veroorzaken van ernstige ongevallen.

Krijgen beginnende bestuurders binnen vijf jaar twee van deze strafpunten, dan leidt dat vanaf 1 oktober 2014 tot een tijdelijke schorsing van het rijbewijs en een rijvaardigheidsonderzoek.

De termijn van vijf jaar geldt voor iedere bestuurder van achttien jaar of ouder die voor het eerst zijn rijbewijs haalt. Voor jongeren die op 16- of 17-jarige leeftijd hun eerste rijbewijs halen voor bijvoorbeeld een bromfiets of personenauto geldt een termijn van zeven jaar.

Beginnende automobilisten die twee keer in de fout gaan en niet slagen voor het rijvaardigheidsonderzoek moeten hun rijbewijs opnieuw halen. Voor bestuurders die al een strafpunt hebben gehaald vóór 1 oktober 2014 geldt de aanscherping niet.

Voor alcoholgebruik in het verkeer gold al een norm van twee strafpunten.

Rijschool Eindhoven | Rijles Eindhoven | Leren autorijden in Eindhoven| Rijbewijs halen in Eindhoven | Instructeur Eindhoven | Rijschool Eindhoven

Rijexamen

Het CBR gaat over naar een theorie-examen nieuwe stijl. In de overgangsfase kent het CBR twee wijzen van theorie-examen afname. Het soort vragen is gelijk.

Het theorie-examen oude stijl wordt audiovisueel, klassikaal en in de Nederlandse taal afgenomen. Tijdens het examen worden vragen gesteld aan de hand van beelden op grote tv-monitoren. Het examen duurt ongeveer drie kwartier.

Bij het examen nieuwe stijl gaat de kandidaat aan de slag met een nieuw examen-systeem en doet examen op een touchscreen. Vanaf eind dit jaar worden de examens ondersteund door geluid. Omdat de kandidaat in dit examen zijn eigen tempo kan bepalen en de uitslag direct bekend is duurt het examen gemiddeld een half uur.

Bij de opleiding voor het praktijkexamen kan de vordering getest worden door een tussentijdse toets, een rijtest die verloopt als een echt examen. Het is een gelegenheid om alvast te wennen aan het rijexamen en eventuele nervositeit weg te nemen.

Het theorie-examen kan afgelegd worden wanneer iemand 16 jaar of ouder is. Het examen bestaat uit 25 vragen over gevaarherkenning, waarvan er minstens 13 goed beantwoord moeten worden. De kandidaat ziet een foto van een bepaalde situatie en kiest of hij moet remmen, het gas moet loslaten of niets hoeft te doen. Ook krijgt de kandidaat 30 vragen over de verkeersregels en 10 vragen over verkeersinzicht, waarvan er 35 goed moeten worden beantwoord.

Opleiding tot rijschool instructeur in Eindhoven

Om een rijschool te beginnen moet men uiteraard zelf een rijbewijs hebben en daarnaast moet men in het bezit zijn van een bevoegdheidspas van het IBKI. Een lesauto moet voorzien zijn van een blauw bord met een witte L en een dubbele bediening (koppeling en rem aan de instructeurszijde) zodat de instructeur daarmee een leerling kan begeleiden, coachen en indien nodig kan ingrijpen.

In Nederland kan iedereen instructeur bij een rijschool worden nadat een middelbaar diploma is overlegd of een geschiktheidstest is afgelegd bij het IBKI. Men kan aan een basisopleiding tot rij-instructeur deelnemen. Deze basisopleiding duurt gemiddeld 8 tot 12 maanden. Daarna moet elke rij-instructeur elke 5 jaar, 4 dagdelen theoretische basis bijscholingen volgen. Ook moet elke rijschool instructeur elke 5 jaar 2 praktijkbegeleidingen afleggen. Slaagt hij/zij voor de praktijkbegeleiding, is de bevoegdheidspas weer voor 5 jaar geldig. Bij onvoldoende resultaat is 1 herkansing mogelijk, is deze ook onvoldoende, dan verliest de rijschool instructeur de bevoegdheid om rijles te geven.

In een vrijwillig traject is het voor de rijschool instructeur mogelijk om een gevorderde of voortgezette rij-instructeursopleiding te volgen, ook in Eindhoven. Deze opleiding staat los van het basistraject voor rijschool instructeur.

(bron: Wikipedia)

Ook is er een totaal overzicht van de regio Den Bosch en regio Tilburg waar alle aangeboden vakmannen en diensten te vinden zijn.

Binnen de regio Eindhoven hoort ook:

Rijschool Eindhoven | Rijles Eindhoven | Leren autorijden in Eindhoven| Rijbewijs halen in Eindhoven | Instructeur Eindhoven | Rijschool Eindhoven